Aankomende activiteiten

  • No Events
juni 2024
MDWDVZZ
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
« mei   jul »

Hand- en nagelverzorging

Handverzorging
Zoals bij het verzorgen van je hele lichaam is een goede vochtbalans essentieel en bij het verzorgen van je nagels is dit niet anders. Wil je goed verzorgde nagels dan zou je jouw nagels en handen van de nodige vocht moeten voorzien. Het verzorgen van je nagels begint dan ook bij het dagelijks gebruiken van een (goede) handcrème. De keuze van een handcrème is per persoon anders. De ene vindt een handcrème met een heerlijke geur belangrijk terwijl weer een ander liever geen geur heeft. Wat wel belangrijk is aan een goede handcrème, is dat deze zijn werking goed doet door goed in de huid in te trekken en deze (zacht) en gevoed achter te laten. Een goede hand-/nagelverzorging begint dus bij het aanpakken van een goede vochtbalans.

Nagelriemverzorging
Ook de nagelriemen moeten aangepakt worden. Hiervoor heb je een voedende nagelriemolie nodig. Wanneer jij je nagelriemen goed verzorgt zullen je nagels sneller groeien en gezonder zijn. Een nagelriemolie breng je op de nagels aan en vervolgens masseer je deze in de nagels. Nadat deze ingetrokken is kun je met een bokkenpootje de nagelriemen zachtjes terugduwen. Het is belangrijk dat je de nagelriemen niet afknipt, deze dienen namelijk als bescherming voor de nagelwortel.

Nagels vijlen
Er wordt afgeraden de nagels af te knippen, beter is het om deze te vijlen. De nagels bestaan namelijk uit drie samengeperste laagjes en wanneer je deze met een nagelknippertje knipt splits je als het ware de drie laagjes en dit bevordert de gezondheid van je nagels niet. Door te vijlen voorkom je dit en houd je de nagels goed intact. Bij het vijlen van je nagels is het het beste om één richting op te vijlen, dus van beide kanten van onderen naar de punt vijlen. En verder heeft een glazen vijl de voorkeur.

Spring naar toolbar