Aankomende activiteiten

  • No Events
juli 2024
MDWDVZZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« jun   aug »

Home

Boek: De Boom & Het Blad

 

Bestel nu mijn verhalenbundel ‘De Boom en Het Blad’ !
In het boek staan persoonlijke waargebeurde verhalen van (Hindoestaanse) personen.

Hier te bestellen: De Boom en Het Blad

Meer informatie over Mahé Yoga: www.Mahestudio.nl

Overhandiging boek aan de Surinaamse ambassadeur in Nederland
Overhandiging boek aan de Zoetermeerse burgemeester

Maandverband voor Zoetermeer, Suriname én Bali

4 april 2024
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo – Adverteren Zoetermeer | Streekblad | Krant en Online (streekbladzoetermeer.nl)

Na maanden van voorbereiding, zijn initiatiefnemers Pritha en Sham bezig om 900 pakken maandverband in te pakken voor distributie

Oranjerie doneert tafels en stoelen aan SSCAZ.
SSCAZ doneert vervolgens aan CSF

4 april 2024

Basisschool De Oranjerie schenkt schoolmeubilair voor Suriname – Adverteren Zoetermeer | Streekblad | Krant en Online (streekbladzoetermeer.nl)

Op maandag 18 maart mochten SSCAZ en ChietSana Foundation tafels en stoelen in ontvangst nemen van Basisschool De Oranjerie uit Zoetermeer. Het meubilair krijgt een tweede kans op hulpbehoevende scholen in Suriname. Welke school dat gaat worden wordt nog onderzocht door de ChietSana Foundation. Naast het spelen van een rol bij het verkrijgen van het schoolmeubilair zet SSCAZ zich in de persoon van voorzitter Sham Hira ook in om financiele middelen in te zamelen zodat het transport bekostigd kan worden. In de afgelopen 1,5 jaar is het gelukt om weer een bescheiden bedrag op te halen bij familie, vrienden en kennissen en zodoende een bijdrage te leveren aan de kosten waar CSF mee te maken krijgt. Tijdens de inpakdag in Almere overhandigde Sham een symbolische cheque uit aan voorzitter Chietra Bahora van de ChietSana Foundation.

SV Gemini doneert shirtjes aan SSCAZ voor buurtprojecten in Suriname

5 februari 2024

SV Gemini doneert shirtjes aan SSCAZ voor buurtprojecten in Suriname – Adverteren Zoetermeer | Streekblad | Krant en Online (streekbladzoetermeer.nl)

 

Penningmeester Michael Klijn overhandigt 1 van de ruim 260 shirtjes aan SSCAZ-voorzitter Sham Hira.Penningmeester Michael Klijn overhandigt 1 van de ruim 260 shirtjes aan SSCAZ-voorziter Sham

SARI draperen workshop

29 september 2021

Op zondag 26 september organiseerden we na lange tijd weer een workshop sari draperen. Onder leiding van Sharmila Kanhai-Bansraj en Anjenie Madho leerden in totaal 10 deelneemsters de fijne kneepjes.

AD Zoetermeer besteedde vervolgens aandacht aan de sari en de twee dames!

https://www.ad.nl/binnenland/bollywood-maakt-de-sari-ook-populair-in-nederland-het-is-klassiek-maar-het-kan-ook-heel-sexy-zijn~a9bc02e0/

In actie tegen menstruatie-armoede gaat internationaal!

21 juli 2021

Zoals aangegeven in het bericht van 15 februari wilden we naast vrouwen in Zoetermeer, ook weesmeisjes in Bali steunen in hun strijd tegen menstruatie-armoede. Het is ons gelukt om tijdens het verblijf van yogalerares en initiatiefnemer Pritha in Bali om maar liefst 66 meisjes verspreid over 4 weeshuizen te voorzien van een menstruatiepakket!

SSCAZ doneert rollators en geld aan ChietSana Foundation

21 juli 2021

Aan het begin van het jaar zijn de 250 setjes schoolmeubilair van basisschool De Dolfijn uit Haarlem verstuurd naar Suriname ten behoeve van OS Domburg.
Een half jaar eerder was basisschool H. Siregar uit Moengo verblijd met 197 setjes.
Ook nu weer had SSCAZ het schoolmeubilairproject geadopteerd wat inhoudt dat de stichting zich op alle manieren inzet om het project succesvol te doen laten plaatsvinden. SSCAZ was om die reden vanaf september 2020 begonnen met de fundraising voor het transport naar OS Domburg. Dit resulteerde in diverse acties en donaties uit de gemeenschap.
Zaterdag 17 juli kon voorzitter Sham Hira dan ook met genoegen het mooie bedrag van €2.291,65 overhandigen aan voorzitter Chietra Bahora van de ChietSana Foundation.
Met het overhandigen van het bedrag sluit SSCAZ het project van OS Domburg af.

Maar….. het volgende schoolmeubilairproject staat alweer voor de deur! Een middelbare school heeft zo’n 300 setjes beschikbaar gesteld ten behoeve van een middelbare school aan de Indira Gandhiweg in Suriname. De fundraising hiervoor is een flinke uitdaging voor de samenwerkende organisaties. De hoop is dan ook gevestigd op particulieren en bedrijven uit de gemeenschap.
Donaties kunnen overgemaakt worden naar NL73ABNA0495900397 t.n.v. S. Hira o.v.v. Schoolmeubilair Suriname.

Zaterdag 17 juli werden ook zo’n 25 rollators, 2 rolstoelen en vele zakken kleding afgegeven. Deze spullen zijn afkomstig van particulieren en verzorgingstehuizen uit Zoetermeer en omgeving. ChietSana Foundation draagt zorg voor de verzending naar de hulpbehoevende instanties in Suriname.

AD Zoetermeer plaatste 21 juli een artikel hierover: https://www.ad.nl/zoetermeer/zoetermeerse-rollators-naar-ouderen-in-suriname-regering-geeft-er-geen-prioriteit-aan~ade6671b/

20 PAKKETTEN UITGEDEELD IN STRIJD TEGEN MENSTRUATIE-ARMOEDE!

15 februari 2021

In de maand februari konden Pritha van Yogastudio Zenang & More en Sham Hira van SSCAZ een 20-tal pakketten uitdelen aan (jonge) vrouwen met een laag inkomen.
Lees meer hierover in onderstaand artikel!

Verslag project menstruatie-armoede

IN ACTIE TEGEN MENSTRUATIE-ARMOEDE

21 december

Helaas kan het evenement ‘108 zonnegroeten’ niet doorgaan vanwege de lockdown maatregelen.
De inzamelingsactie gaat wél door! Help mee en doneer via onderstaande Tikkie

https://tikkie.me/pay/hua7loc981p4b5ch2a19

 

7 december 2020

Op zondag 20 december organiseert de Zoetermeerse yogastudio Zenang Yoga & More van 10.00 – 12.00 uur een bijeenkomst waarbij gezamenlijk 108 zonnegroeten (Surya namaskaars) worden uitgevoerd.
Jaarlijks, op 21 juni en 21 december organiseert de yogastudio deze bijeenkomsten om stil te staan bij de zonne-wende.

Dit jaar heeft de bijeenkomst een bijzonder karakter:
Deelname aan de 108 surya namaskaars vindt plaats op basis van donatie.
De volledige opbrengst van de donaties zal worden gebruikt om dakloze vrouwen of vrouwen met een laag inkomen te voorzien van tampons, maandverband, menstruatiecups en ondergoed in het kader van ‘menstruatie armoede’.
Pritha Maheswari van de yogastudio wil er zich hard voor maken dat sekse-genoten niet maandelijks gedwongen een financiële worsteling hebben als het aankomt op hygiëne en goede zorg.
Zij wil daarom in actie komen!

Om de RIVM-richtlijnen goed te volgen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via e-mail: zenangyoga@gmail.com of bezoek de website: www.zenangyoga.nl

Wil je het goede doel steunen maar kun je niet deelnemen aan de 108 zonnegroeten? Maak dan gerust gebruik van deze Tikkie: https://tikkie.me/pay/3duebovce6auls67ob1k

Voorzitter Sham Hira van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) juicht dit initiatief van yogalerares Pritha Maheswari toe en bundelt de krachten om zo veel mogelijk donaties binnen te krijgen.
De stichting, die eerder inzamelacties heeft georganiseerd voor Surinaamse schoolkinderen, deelt de mening van Pritha dat er ook in Zoetermeer nog genoeg inwoonsters zijn die maandelijks geconfronteerd worden met ‘period poverty’. SSCAZ zal via haar eigen achterban ook aandacht en steun vragen voor dit onderwerp.

Langs deze weg willen we dan ook de genoemde doelgroep vragen een e-mail te sturen naar: info@sscaz.nl als je in aanmerking wilt komen voor menstruatie-producten.
De aanvragen zullen vanzelfsprekend met de grootste zorg en aandacht voor privacy worden behandeld.

Initiatiefnemers Sham Hira en Pritha Maheswari

 

ZOETERMEERS SCHOOLMEUBILAIR IN GEBRUIK IN SURINAME

17 november 2020
Het schoolmeubilair afkomstig van basisschool De Oostwijzer uit Zoetermeer is inmiddels in gebruik genomen door de leerlingen van de H.A. Siregarschool in het plaatsje Moengo.
Langs deze weg willen we alle donateurs en alle overige betrokkenen bedanken voor hun bijdrage in welke vorm dan ook.
Inmiddels zijn we (ChietSana Foundation en SSCAZ) benaderd door OS Domburg uit het gelijknamige plaatsje aan de Surinamerivier.
Het streven is om in juli 2021 zo veel mogelijk schoolmeubilair weer richting Suriname te verzenden.
Uw hulp is hard nodig! Elke financiële bijdrage is van harte welkom.
Een ieder die dit project een warm hart toedraagt en een financiële bijdrage wil leveren, kan dit overmaken op: NL73ABNA0495900397 ten name van S. Hira onder vermelding van schoolmeubilair Suriname.

ZOETERMEERS SCHOOLMEUBILAIR NAAR SURINAME

De Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) heeft  vrijdag 17 juli van basisschool De Oostwijzer uit Oosterheem 194 setjes schoolmeubilair gedoneerd gekregen uit handen van schooldirecteur Kyra Pronk. Samen met de ChietSana Foundation zal het meubilair een tweede ronde krijgen op een basisschool in het plaatsje Moengo in Suriname.
Naast de donatie van het schoolmeubilair heeft SSCAZ onder leiding van voorzitter Sham Hira gezorgd voor een fundraising zodat de hoge verschepingskosten gefinancierd kunnen worden. Ook het Zoetermeerse transportbedrijf Bode Scholten heeft zijn aandeel geleverd door een vrachtwagen beschikbaar te stellen voor transport naar de Waalhaven.
Met behulp van velen uit Zoetermeer maar ook daarbuiten is er in eerste instantie een bedrag van €1.765 opgehaald. De verschepingskosten bedragen echter ruim €5.000.

Met Behulp van een extra fundraising actie én een flessenbonactie bij Albert Heijn Seghwaert staat de teller inmiddels op €4.250. Helpt u mee om de laatste €750 bij elkaar te krijgen?

Het schoolmeubilair arriveert op 2 augustus in de haven van Paramaribo.

Een ieder die dit project een warm hart toedraagt en een financiële bijdrage wil leveren, kan dit overmaken op: NL73ABNA0495900397 ten name van S. Hira onder vermelding van schoolmeubilair Suriname.


Update: INZAMELACTIE LEESBRILLETJES VOOR SURINAME

De 500 ingezamelde leesbrilletjes (inclusief koordjes en brillenkokers) hebben hun bestemming gevonden! De vrijwilligers van ChietSana Foundation onder leiding van Chietra Bahora hebben persoonlijk gezorgd voor uitreiking van de leesbrilletjes aan de ouderen en hulpbehoevenden in Suriname. Het is dankzij de donaties van velen dat dit mogelijk is gemaakt. Namens SSCAZ danken wij dan ook een ieder voor hun gift. En uiteraard ook grote dank naar ChietSana Foundation die er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat de gedoneerde items op de juiste plek terechtkomen!

Naast de leesbrilletjes hebben ook andere hulpmiddelen naar Suriname hun weg gevonden: de ingezamelde medische hulpmiddelen zoals rollators, loopkrukken maar ook incontinentiemateriaal worden dankbaar ontvangen.

SSCAZ blijft ChietSana Foundation graag steunen met de middelen die haar tot beschikking staan.
We hopen voor de scholen in Suriname iets te kunnen betekenen. Hou onze website en Facebook-pagina in de gaten voor de ontwikkelingen. Net als bij de leesbrilletjes hebben we uw hulp hard nodig.
Klik op het logo van CSF om doorgelinkt te worden naar hun website.

 

DIYA
roman van Kirtie Ramdas

Hebben jullie het boek van Kirtie Ramdas nog niet gekocht? DOEN!!
Een erg leuk geschreven debuutroman van de veelzijdige Kirtie.
De beschreven situaties zijn erg herkenbaar en humoristisch.
Heb je het boek al in je boekenkast? Leuk! Ook leuk om een exemplaar cadeau te doen voor!

Momenteel is de verkoopprijs 20 euro.
Zoetermeerders kunnen het boek ook bestellen via SSCAZ: info@sscaz.nl en besparen hiermee de verzendkosten. Als ‘speciale service’ wordt het boek persoonlijk bij je afgegeven. Service tot aan de deur!
Voor meer info over het boek van Kirtie: www.kirtie.nl

 

 

Derde disco-avond wederom een succes!

 

Op zaterdag 23 november werd de derde disco-avond georganiseerd. Net als de 2 eerdere edities konden we weer spreken van een groot succes! Ruim 100 bezoekers genoten van de muziek uit de jaren 70 en 80. Een mix van Nederlandse, Engelse maar uiteraard ook Bollywood-muziek zorgde de hele avond voor een volle dansvloer. DJ Nauta Crew zorgde voor de muziek.

Uiteraard werd er ook een Disco Queen en Disco King gekroond voor de personen die zich het leukst hadden verkleed of op een leuke disco-manier opvielen.

SSCAZ had een loterij georganiseerd waarbij 25% van de opbrengst ten goede zou komen aan ChietSana Foundation en dan met name voor de verzendkosten van schoolmeubilair t.b.v. OS Calcutta in Saramacca.

Onze dank gaat uit naar de (trouwe) sponsors voor het beschikbaar stellen van prijzen:
Kapsalon Gieta Zoetermeer
Massageservice Ayurvedic Beauty Susheela Rijswijk
Bankstelreiniging Uitermate Schoon Zoetermeer
ChietSana Reizen Almere
Wellness voor Jou Amstelveen
Ram’s Travel/Ram’s Rotishop/Ram’s Beautyshop Zoetermeer

 

 

 

Sham Hira Voorzitter SSCAZ

Spring naar toolbar