Aankomende activiteiten

  • No Events
mei 2024
MDWDVZZ
   1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31   
« apr   jun »

Henna zetten

De naam ‘Henna’ komt van het Arabisch en is inmiddels een veelgebruikte term in Nederland. ‘Mehndi’ is de Indiase naam voor henna. Beide namen betekenen in het Nederlands hetzelfde.
Henna wordt vaak voor verschillende doeleinden gebruikt. De twee meest voorkomende zijn het kleuren van haren en het zetten van een hennaversiering op de huid.

Het gebruik van henna kent een traditie wat duizenden jaren terug in de tijd gaat. Hoeveel precies is niet bekend, maar u kunt rekenen op ongeveer 3500 jaar geleden. Het gebruik van henna is ontstaan in Noord-Oost-Afrika (Egypte en omstreken). De hennapasta bood verkoeling in de hete woestijn. Men smeerde de pasta op hun hoofd of handen. De pasta gaf echter wel een bruinrode afdruk.
Door dit ‘extraatje’ werd de hennapasta niet alleen meer gebruikt voor verkoeling, maar ook als versiering. Zo wordt er ook gezegd dat Cleopatra henna als cosmetisch product gebruikte en ook bruiden werden versierd met henna.

Henna is tegenwoordig niet meer alleen bekend in Afrika, Midden-Oosten en India, maar over heel de wereld. Het wordt vaak gezet tijdens speciale gelegenheden. Zo kunt u denken aan een bruiloft, maar ook een zwangerschap. In verschillende religies en levensbeschouwingen zijn dit zogenaamde ‘overgangsmomenten’ waarbij bepaalde rituelen en tradities horen.
Naast het zetten van henna tijdens deze culturele gelegenheden is henna laten zetten ook een momentje voor uzelf. Een hennaversiering kan heel persoonlijk zijn, net zoals een tatoeage. Vaak twijfelen mensen ook of ze een tatoeage moeten nemen en laten eerst een hennaversiering zetten om eraan te wennen.
Verder is henna ook ‘just for fun’. Er hoeft niet altijd een reden achter te zitten, maar ongedwongen een cadeautje voor uzelf doen omdat u het mooi vindt is ook al genoeg reden om henna te laten zetten!

Spring naar toolbar